به گزارش خبرنگار مهر، اسحاق جهانگیری صبح امروز در مراسم معارفه دکتر منصور غلامی وزیر علوم و تکریم دکتر محمد فرهادی وزیر علوم سابق و دکتر ضیاء هاشمی سرپرست وزارت علوم گفت: وزارت علوم جای مهمی است و رئیس جمهور، حکم مدیران زیادی را برای این وزارتخانه امضاء کردند که می توان به توفیقی، فرجی دانا، دانش آشتیانی، نیلی، نجفی، فرهادی و غلامی اشاره کرد.
وی ادامه داد: وزارت علوم بسیار مهم و حساس است و فردی که انتخاب می شود باید از همه جهات مورد قبول بوده و بتواند نقش ایفا کند. این جلسه، جلسه معارفه دکتر غلامی و تکریم دکتر هاشمی و فرهادی است. دکتر هاشمی در مقطع دشواری سرپرستی وزارت علوم را قبول کرد، زمان شروع سال تحصیلی بود. در این دوره دشواری هایی وجود دارد که وی بسیار خوب عمل کرد و من از طرف خود و شخص رئیس جمهور و هیات دولت از ایشان تشکر می کنم.
معاون اول رئیس جمهور افزود: دکتر فرهادی، مدیری صادق، خدوم و با تجربه است که خداوند توفیق داده است در برهه هایی از زمان مثل جنگ، اصلاحات و اعتدال با خدمات خود، گره ای را باز کند و تاکنون توفیقات بسیار خوبی را داشته است و من مطمئنم کارشان در آموزش عالی ماندگار خواهد شد.
جهانگیری تأکید کرد: دکتر غلامی چهره بی ادعا و متواضعی است، صبر وی مثال زدنی است و شخصیت علمی و اجرایی است و امروز که خداوند مقدر کرده و در وزارت علوم قرار گرفت امیدواریم بتواند با کمک دانشگاهیان از پس این خدمت به خوبی برآید.
وی تصریح کرد: نظام علمی کشور با یک شرایط مساعد برای پیشرفت روبرو شده است و از طرفی در بخش هایی نیز با یک شرایط نامساعد روبرو است که جز مسائل مهم بوده و باید به آن توجه کنیم.
توسعه کشور جز از طریق توسعه علمی امکانپذیر نیست
معاون اول رئیس جمهور خاطرنشان کرد: توسعه کشور جز از طریق توسعه علمی امکانپذیر نیست. کانون اصلی توسعه علمی کشور، دانشگاه ها هستند و مقام معظم رهبری روی این موضوع بسیار تأکید داشتند.
دانشگاه نباید مدیریتش چندپاره شود
جهانگیری با بیان اینکه متأسفانه نظام علمی کشور گرفتار مسائل جدی از جمله مسائل چندپارگی است، گفت: البته منظور از چند پارگی این نیست که دانشگاهی تحت مدیریت دستگاه دیگر باشد بلکه منظور این است که دانشگاه نباید مدیریت اش چندپاره شود.
وی اظهار داشت: دانشگاه در جذب استاد، بودجه و سایر موارد باید استقلال و قدرت داشته باشد. نباید استقلال و قدرت دانشگاه از آن گرفته شود و جهت گیری کشور به سمت امنیت و استقلال دانشگاه ها است و ما باید به سمتی حرکت کنیم که استاد و دانشجو و دانشگاه از جایگاه مناسبی برخوردار باشد. در دولت یازدهم تلاش خوبی شد و بخشی از این نواقص برطرف شد و این مسیر نیازمند ادامه راه است که دکتر غلامی شخصیتی است که مطمئنیم این راه را ادامه خواهد داد.
معاون اول رئیس جمهور به برخی برنامه هایی که دولت از وزارت علوم انتظار دارد اشاره کرده و تصریح کرد: اولین برنامه توسعه علمی است. دانشگاه ها در این زمینه باید به مسائل مختلف تجهیز باشند.
وی افزود: دکتر فرجی دانا روی این مسئله بسیار اصرار داشتند در آن زمان اعلام شد که ارتباط ما با اکثر مجله های علمی قطع شده است، بخشی به این خاطر بود که پول آن پرداخت نشده بود البته اعتقاد ندارم که پول نداریم ما پول داریم اما از آن خوب استفاده نمی کنیم. مانند بچه پولداری که گاهی گرسنه می شود و پولی ندارد چیزی بخرد. این نشان می دهد که هزینه کرد آن خوب نبوده است.
جهانگیری ادامه داد: برخی کشورها به دولت ایران وام می دهند و نرخ آن نیز پائین است. وزارت علوم می تواند این مسئله را پیگیری کند و از این وام ها استفاده کند.
وی به پارک های علم و فناوری اشاره کرد و گفت: باید دانشگاه ها در این زمینه فعالیت های خود را اضافه کنند. در حال حاضر دانشگاه هایی مانند امیرکبیر، شریف و تهران مراکز رشد دارند اما هنوز منعکس نشده با وجود اینکه کارهای خوبی در این مراکز انجام شده است.
دانشگاه ها؛ کانون اصلی اقتصاد دانش بنیان و اقتصاد مقاومتی
معاون اول رئیس جمهور به ارتباط صنعت و دانشگاه اشاره کرد و اظهار داشت: این مسئله بسیار مهم است و مقام معظم رهبری روی آن تأکید دارد. تنها چیزی که اقتصاد می تواند به آن متکی باشد فکر جوانان است. باید جدی تر به اقتصاد دانش بنیان توجه شود و کانون اصلی اقتصاد دانش بنیان و اقتصاد مقاومتی، دانشگاه ها هستند.
جهانگیری ادامه داد: دانشگاه ها باید در اقتصاد مقاومتی، دولت را کمک کنند که با حضور دکتر غلامی و همراهی دانشگاهیان، مطمئناً همین طور می شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: دانشجویان مطمئن باشند سیاست دولت و وزارت علوم این است که دانشگاه مرکزی برای همه گروه ها و کسانی که به این نظام علاقه مند هستند بشود.
نظر شما